Break free
Ik experimenteer voortdurend met nieuwe technieken en stijlen, altijd op zoek naar manieren om mijn vak te verbeteren en mijn grenzen als ontwerper te verleggen. Veel van mijn ontwerpen zijn gemaakt met mijn eigen foto’s. Mijn portfolio is een weerspiegeling van mijn passie voor design, en ik hoop dat je er net zoveel van geniet met het bekijken als ik van het maken ervan.
Pauze nemen, hoe doe je dat?
Vraagstuk
Hoe kunnen we stress verminderen voor eerstejaars studenten van de Avans Hogeschool tijdens tentamenperiodes?
Doel
Het doel is om de productiviteit van studenten te verbeteren door ze bewust pauzes te laten nemen, wat kan helpen om stress te verlagen en de algehele studie-ervaring te verbeteren.
Oplossing
De app biedt leerlingen de kans om goed pauze te kunnen nemen, doormiddel van alternatieve opdrachten aan te bieden.
Strategie & Methodiek
In dit project heb ik verschillende kwalitatieve onderzoeksmethoden toegepast om dieper inzicht te krijgen in de behoeften en pijnpunten van de leerlingen en docenten. Deze inzichten hebben geleid tot de ontwikkeling van guiding principles, die als strategisch kader dienden voor het vormgeven van de dienst en het ontwerpen van de gebruikerservaring.
Leuk om te doen
Plezier in leren verhoogt de betrokkenheid en het geheugen van studenten, bevordert hersenplasticiteit en creëert sterke neurale verbindingen. Activiteiten zoals gamificatie stimuleren motivatie en betrokkenheid
Docentvriendelijke lesmethoden
Een lespakket moet docenten flexibiliteit bieden, zodat ze hun eigen manier van lesgeven kunnen behouden. Digitale onderwijsmiddelen worden vaak niet effectief gebruikt door docenten
Veilig leren
Veiligheid, zowel fysiek als psychologisch, is essentieel voor een positieve leeromgeving. Respect voor emoties en autonomie verbetert de betrokkenheid en prestaties van studenten. Lesmateriaal moet een veilige sfeer bevorderen en sociale isolatie vermijden.
Praten doe je samen
Het product stimuleert gesprekken over lastige onderwerpen, wat bijdraagt aan een veilige schoolcultuur. Door verhalen te delen, begrijpen leerlingen elkaar beter, zoals al gebeurt in de theatervoorstellingen van KiKiD.
Het product
KiKiD werkt met artiesten die door leerlingen als autoriteitsfiguren worden gezien. Uitspraken van deze artiesten hebben meer impact dan die van docenten of onbekende experts.
Na het kiezen van een antwoord dat het beste aansluit bij hun gevoel, bespreken leerlingen hun keuze eerst met een buur, waarna de docent dit klassikaal bespreekt. Dit bevordert een overgang van impulsief denken naar meer doordacht denken.
Tijdens het spelen van Lyric van jou creëert achtergrondmuziek een emotionele sfeer. Muziek verhoogt het oxytocinegehalte, wat vertrouwen en betrokkenheid tussen mensen bevordert.